15 d’abril 2005

Google ofereix hosting gratuït de vídeo



Poc després que OurMedia.org, amb el suport d'Archive.org, posés en marxa un portal per a artistes i activistes digitals que ofereix hosting gratuït de vídeo, Google ha obert també el seu cercador de vídeos perquè qualsevol internauta pugui enviar-ne, sense limitacions de mida ni durada.

La gran diferència és que OurMedia es basa en la llicència Creative Commons, mentre que Google té una orientació més comercial i pots posar preu al teu vídeo. De fet, en la llicència d'ús Google es reserva el dret de cobrar-te les despeses de transmissió del teu vídeo si decideixes oferir-lo gratuïtament i té molt d'èxit! En el cas de vídeos de pagament, els beneficis per al productor, inicialment del 70%, es poden revisar també si servir el vídeo els suposa costos extraordinaris.

Tant Google com OurMedia aposten per formats estàndard i qualitats òptimes: MPEG2 o MPEG4 a 750kbps pel vídeo i MP3 a 128kbps per l'àudio. També accepten la resta de formats, però en el cas d'OurMedia argumenten que amb vídeo MPEG poden oferir streams a tots els reproductors i a totes les qualitats, fent una codificació múltiple del material que has enviat.

Google, a més de les metadades també admet que enviïs transcripcions de l'àudio per facilitar la cerca. De moment, si useu el cercador de vídeo de Google veureu que els resultats provenen d'aquestes transcripcions de programes de diverses cadenes de TV nord-americanes... però no hi ha manera de veure res: en totes les cerques m'apareix el missatge "Video is currently not available". Caldrà esperar que arranqui del tot el sistema!

3 Comentaris:

Anònim ha dit...

Google s'acabarà menjant iniciatives de base tan bones com la d'OurMedia perquè saben fer les coses més senzilles i és omnipresent... Si Orwell aixequés el cap!

Hector Milla ha dit...

Muy buen post David! y gracias por el link a www.hectormilla.com
El servicio de Google lo he probado y es como dices, pensado mas para comercializar producciones de ciudadanos y usuarios, incluso productoras de contenidos. Una sindicación de contenido audiovisual en sentido inverso.

Hector

David Domingo ha dit...

Teniu més detalls sobre Google Vídeo Update en aquestes notes del bloc de Telendro. L'enllaç l'he trobat al bloc de l'amic Hector... ;-)