16 de maig 2005

Eines lliures i gratuïtes per publicar a Internet

Feia temps que volia fer una recopilació de les eines i sistemes de publicació per Internet. I un encàrrec de la revista Mosaic de la UOC em va donar l'excusa perfecta per posar-me al dia de les opcions disponibles. La grata sorpresa és que les opcions de codi lliure cada cop són més robustes i flexibles, més utilitzades i més traduïdes a llengues petites com el català.


Des de gestors de continguts fins a servidors de weblogs i wikis, en aquest article podeu trobar una visió general que us convencerà que no hi ha excusa per explicar al món el que us doni la gana. Publicar cada vegada és més senzill, les barreres tecnològiques cauen com castells de cartes per a qui té accés a la xarxa.

Als que sabeu més que jo sobre sistemes de publicació digitals, us agrairé suggeriments i comentaris. Segur que m'he deixat pel camí alguna eina interessant i algun servei disponible en català!

· Publicar en Internet: guía de servicios y herramientas
Versió original de l'article en castellà a Mosaic.
· Publicar a Internet: guia de serveis i eines
Traducció al català a Dutopia.net.

1 Comentari:

David Domingo ha dit...

A la llista del GPD, el Benjamí Villoslada ha suggerit l'SPIP, un gestor de continguts molt senzill d'instal·lar i d'utilitzar, disponible en català.

Javier Leiva proposa Lodel, una evolució d'SPIP, i Plog, gestor de weblogs basat en PHP.