06 de maig 2005

Noves fonts sobre l'actualitat de les tecnologies digitals a Catalunya

Els promotors de la veterana Osona.com han posat en marxa Naciodigital.com, un diari digital en català sobre tendències tecnològiques que té com a intenció promoure l'ús d'Internet a Catalunya a través de la informació. Ben necessari, perquè la situació no és gens afalagadora: estem estancats en un camí que no sembla avançar gaire cap a la promesa societat de la informació. Ja entraré en detalls en un altre moment.

Naciodigital.com argumenta que no hi havia una oferta informativa en català especialitzada en tecnologies digitals. I tenen força raó. Fins ara Puntbarra.com i d'altres blocs col·lectius del món del programari lliure català han fet aquesta funció, com a punts d'intercanvi d'experiències i de
troballes. iMàtica en el camp dels Mac també ha esdevingut referent (també fora dels Països Catalans gràcies a les seves versions en castellà i portugès), i Vilaweb i laMalla.net, malgrat ser mitjans generalistes, han seguit d'aprop l'evolució d'Internet a Catalunya i al món.

Un mitjà professional dedicat específicament a les tecnologies digitals, amb tota la seva amplitud, enriqueix el panorama periodístic català. Fa pocs mesos Comunicació21.com va cobrir una altra necessitat, la de l'actualitat sobre el sector dels mitjans de comunicació.

I aquest panorama es podria completar amb el butlletí setmanal Pistas Lavínia, recuperades per Héctor Milla després de la magnífica feina coordinada fins fa uns mesos per Ismael Nafría. Amb ell sabies que cada setmana tenies a la teva bústia les novetats imprescindibles d'Internet. Héctor arrenca amb notícies sobre somnis i projectes, la matèria amb què es teixeix la Xarxa. Només faltaria que des de Lavínia també traduíssin el butlletí al català... :-)

1 Comentari:

Hector Milla ha dit...

en Pistas Lavinia, que animo a tus lectores que se suscriban en Lavinia.tc, comentare un poquito de lo que hay pero mucho de lo que habra.